Rij instructrice, coach, revalidatietrainer en welzijnsadviseur

Welzijnsadviseur

Het belangrijkste doel van een welzijnsadviseur is dat je je een goed beeld te vormt van de specifieke behoeften van het paard. Niet alleen zijn natuurlijke behoeften, maar juist ook de behoeften die ontstaan vanuit de functie die het paard tegenwoordig vervult: die van rijpaard. Of je nu zelf paarden houdt, op een manege rijdt, professioneel in de paarden zit of op een andere manier betrokken bent bij het welzijn van paarden. 

Van de welzijnsadviseur krijg je handvatten om heel gericht te kijken naar de leef- en trainingsomstandigheden van paarden.

Gaat het dan alleen maar om het vormen van een oordeel? Nee, juist niet! Het doel van de welzijnsadviseur is om veel meer mensen op een weloverwogen en onderbouwde manier te kunnen adviseren over manieren om het welzijn van hun paard te verbeteren. Want naar wie moet je toe als je niet zeker weet wat je je paard zou moeten voeren? En kan je paard eigenlijk wel naar buiten onder slechte weersomstandigheden, of is dat juist goed voor hem? Waaraan kun je zien of je zadel (nog) wel past, en heeft jouw paard eigenlijk wel ijzers nodig? Dit zijn vragen waar je als welzijnsadviseur antwoord op kunt geven. Aan iedereen: je stalgenoten, je kinderen (of ouders!), pensionklanten, leerlingen en collega’s. Op deze manier dragen we allemaal bij aan het verspreiden van kennis en wordt de norm voor paardenwelzijn gezet vanuit deze kennis.

Heeft u vragen over:

 
Gedrag
Huisvesting
Harnachement 
Biomechanica en de invloed van zadel en ruiter
Gebreken kunnen ontdekken
Paardenhoeven
Tandheelkunde
Voeding
Wormen en welzijn
Supplementen
EHBO

 

Neem contact op voor advies 

Een voledige welzijnscheck nu ter introductie € 125,00 (dit neemt ongeveer 2 á 2,5 uur in beslag)

Annika Puur Paard

Annika Striezenau
Esborgstraat 50
9679 BV Scheemda
 

KvK: 68456271

BTW: NL001467806B55
 
T: 06 24 85 19 61
E: annikapuurpaard@outlook.com