Rij instructrice, coach, revalidatietrainer en welzijnsadviseur

Revalidatietraining

Waarom revalidatietraining                   

Jaarlijks hebben heel veel paarden die lichamelijke of mentale klachten hebben waarvan de oorzaak voornamelijk ligt in de training bij Annika Puur Paard komt met dan voor advies en training. Annika Puur Paard onderzoekt deze paarden met behulp van de opleiding revalidatietrainer bij de F.S.A Emiel Voest-  en eventueel veterinair onderzoek waar nodig, waarbij ook gekeken wordt naar de balans, rompstabiliteit en de lichaamshouding van het paard. Veel kreupelheden en bijna alle rug-, hals- en bekkenklachten komen voort uit afwijkingen in de lichaamshouding en de techniek van bewegen van het paard. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de rijpaarden in Nederland milde tot ernstige rugklachten heeft.

De revalidatietechnieken van de F.S.A en 4 dimensionDressage zijn heel succesvol. Wij willen deze kennis en vaardigheden die we in de afgelopen 15 jaar verzameld hebben doorgeven aan trainers, instructeurs en eigenaren waardoor veel problemen bij paarden voorkomen kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijkste onderdeel van de revalidatie de training. Na behandeling, is het paard trainbaar. De training zorgt ervoor dat het paard een correcte lichaamshouding aan kan nemen, waardoor een optimaal bewegingspatroon ontstaat. Dan kunnen structuren die overbelast waren door compensaties voor een slechte rompstabiliteit herstellen, sterker worden en kan het paard terugkeren in de sport.

We gaan voor langetermijn effecten. Alleen gezonde paarden kunnen optimaal en met plezier presteren in de sport!

Annika Puur Paard

Annika Striezenau
Esborgstraat 50
9679 BV Scheemda
 

KvK: 68456271

BTW: NL001467806B55
 
T: 06 24 85 19 61
E: annikapuurpaard@outlook.com