Rij instructrice, coach, revalidatie trainer en welzijnsadviseur

Nieuws

Van 25 december tot en met 1 Januari hebben de paarden bij Annika puur paard kerst vakantie ik geef in deze periode wel les op locatie.

Fijne feestdagen en een goed en gezond 2019.

 

 

 

Weer nieuwe inspiratie. Altijd goed om te lezen nieuwe inzichten en oude kennis opfrissen. Nooit te oud om te leren.

 

Woensdag Weetje!
Wist je dat een paard geen galblaas heeft? Via de galwegen wordt er constant gal afgegeven aan de dunne darm. Om de PH (zuurgraad) van de maag in balans te houden en zo maagzweren te voorkomen heb je speeksel nodig. Speeksel neutraliseert het teveel aan zuur en zo kan de gal in de dunne darm worden benut en geneutraliseerd. Een paard maakt alleen speeksel aan met kauwen, daarom is het ontzettend belangrijk dat een paard de hele dag én nacht door beschikking heeft tot ruwvoer (max. 6 uur zonder).

 

 

 

Paard - W aardig Gepubliceerd door Annika Reilink · Na het 2e geslaagde weekend van Paard (W)aardig Waarin we veel handvatten hebben kunnen geven aan lieve mensen. Komt er volgend jaar een vervolg. Iedereen bedankt voor de lieve prachtige reacties wij hebben ook genoten en kijken uit naar volgend jaar.

 

 

 

 

Leren paardrijden.

Het is heel fijn en ontspannend maar tegelijkertijd ontzettend intens en ook (in)spannend. En dat is precies de reden waarom leren paardrijden een bijzonder proces op gang brengt. Het paard zorgt ervoor dat ruiter en instructeur ontzettend ‘dichtbij’ elkaar moeten functioneren om progressie te boeken. Het paard laat zich namelijk niet foppen.

Zelfs als de ruiter nog niet in de gaten heeft dat er iets van binnen klem zit, kan een vaardige instructeur het terug zien in het gedrag van het paard. En dan? Zwengel je het gesprek aan? Confronteer je de ruiter? Laat je het rusten? Wanneer begint jouw verantwoordelijkheid en wanneer stopt deze als instructeur? Het zal voor iedereen anders zijn denk ik. De goede instructeur moet zich er op z’n minst van bewust zijn dat lesgeven aan mensen iets oproept bij de ruiter en ook altijd iets van jezelf vraagt.

Daar waar ruimte is voor de onderstroom, kunnen bijzondere relaties ontstaan tussen ruiter en instructeur. Gebaseerd op vertrouwen, intimiteit en kwetsbaarheid. Niet iedereen is trouwens gecharmeerd van deze insteek. Sommigen vinden het zweverig. Die denken dat een paard gewoon moet doen wat er gezegd wordt en dat een ruiter gewoon moet aanpakken. Dat kan ook een overtuiging zijn en voldoening geven.

Persoonlijk ben in geïnteresseerd in de bijzinnen van de mens. Omdat ik geloof dat daar de handvatten voor groei en ontwikkeling zitten. En ook omdat het leven nou eenmaal niet alleen maar leuk is. En dit geldt zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. Luisteren daar datgene wat niet wordt gezegd, vertelt het meest. En daar zijn paarden buitengewoon vaardig in. Laten we met ze mee luisteren. Wie weet wat het ons brengt.   

 

Kinderen leren paardrijden   

 

Woensdag borsteldag voor veel kinderen. Hoe fijn is het om je lievelingspony te verzorgen, te voelen, te ruiken en samen te zijn. Voor veel kinderen een extraatje dat nog wel eens wordt onderschat. Geef ze de tijd om dit te kunnen doen. Focus niet alleen op het rijden, maar investeer in de band tussen mens en dier.

Als je thuis geen huisdieren hebt, bof je als je elke week mag genieten van een momentje naast je pony. Alleen al het aanraken en aaien kan een geruststellende invloed hebben op kinderen. De ademhaling wordt rustig en laag vanuit de buik. Een prachtig bijverschijnsel van leren paardrijden. Mooi toch?

 

                                                                                                                               

Voltige 30 november dit is de laatste van dit jaar i.v.m de feestdagen in december.

Elke laatste Vrijdag van de maand Voltige. Dit word verzorgd door Anne Sophie Mulder (brons bij de Nederlandse kampioenschappen klasse Z)

Aanvang kinderen om 17:30 volwassenen 18:30 opgave via de site of app.

 

 

 

 

Annika Puur Paard

Annika Striezenau
Esborgstraat 50
9679 BV Scheemda
 

KvK: 68456271

BTW: NL12908514B01
 
T: 06 24 85 19 61
E: info@annikapuurpaard.nl